26. 01. 2015

Pár dobrých důvodů, proč prodávat bez realitky

My makléři se často setkáváme s klienty, kteří nás žádají o pomoc ve chvíli, kdy se jim nedaří prodat nemovitost bez realitky. Mrzí nás to, protože kdyby nás o pomoc požádali dříve, ušetřili by čas, nervy a hlavně peníze. I když si původně myslí pravý opak.

Proto vám tu nabízím pár „dobrých“ důvodů, proč prodávat bez realitky.

  • Když vaši nemovitost inzeruje profesionální makléř, osloví o pár stovek tisíc lidí víc, než vy. Naše inzerce je mnohonásobně rozsáhlejší, než ta od soukromé osoby. Tedy, máme o pár tisíc % větší pravděpodobnost, že tu vaši nemovitost prodáme za vyšší cenu. Nehledě na to, že když nabízí nemovitost přímo majitel, kontaktují ho výhradně realitní kanceláře. Rozhodně ne skuteční vážní zájemci.

  • Když makléři zavolá klient, tak ten si ho pochopitelně prověří. Není to podvodník? Není to zloděj, tipař na vykrádání nemovitostí a podobně? Těch se na stránkách pro inzerci bez RK pohybuje až až. Vždyť jim „zákazník“ předloží kontakt i s fotodokumentací, ochotně pozve dál a ještě odpoví na vše, co se zloděj zeptá. Když si inzerát podáte sám, na prověřování za dveřmi vaší nemovitosti už je trochu pozdě.

  • Vážně máte čas na to v podstatě nonstop odpovídat na otázky, emaily a vést strategicky správné vyjednávání se všemi, co se vám ozvou?

  • A opravdu víte přesně, co vše je potřeba zařídit při prodeji?

  • Na základě čeho jste stanovili prodejní cenu? Podle toho, za kolik by se vám líbilo prodat? Nebo vám nějaký odborník stanovil skutečnou tržní cenu a ne nesmysl? Ať už směrem dolů, nebo nahoru.

  • A navíc, pokud si zvolíte „obyčejného“ právníka, který nemá zkušenosti s nemovitostní problematikou, zaplatíte za jeho služby tisíce a tisíce a ještě si nemůžete být jisti dobře odvedenou prací. My spolupracujeme s těmi zkušenými v daném oboru a máme výhodné smluvní ceny.

  • Můj vzácný kliente, pokud chcete oslovit s prodejem tak o 1 000% méně potenciálních klientů, chcete riskovat, že vám někdo vykrade nemovitost, jestli máte chuť dělat prohlídky a jednat s klienty, kdykoli oni potřebují, když chcete, aby vás to stálo všechno větší nervy a peníze a jste si jistý, že to obstaráte právně správně, pak hurá do toho. V opačném případě se na mě obraťte včas. Rád vám představím, co vše pro vás umím udělat. Je toho hodně.
 
Bohumír Kraus

Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Rád se s Vámi sejdu u kávy.

 zdroj: chytry-web-maklere.cz