user_mobilelogo

21. 07. 2015

Vypakujte se hravě

 

Zeptáte-li se lidí, jaké životní zkušenosti a zážitky pro ně znamenaly ten největší stres, spousta z nich si pravděpodobně vybaví stěhování. Samozřejmě nám mnohdy nepřízeň osudu a načasování nedovolí klidné a pohodové balení plné smíchu, nostalgie a muziky. Většinou se nám práší za zadkem a máme chuť se sami zahrabat do krabice mezi polystyrénovou výstelku a už nikdy nevylézt.

Jak zvládnout nápor smršťujících se zdí, které vás ženou ven a nutí vás si zabalit všechno, co jste za X let stihli ve svém hnízdečku nastřádat? Máme pro vás několik malých rad, které mohou znamenat velké změny v procesu balení vašich milovaných věcí:

Shromážděte balicí výbavu

Rozhodně byste neměli zapomenout na krabice různých velikostí a tvarů, dostatek novinového papíru, roli bublinkové fólie (kterou je tak zábavné praskat a hlavně zachrání porcelán po babičce), permanentní fix, krabicovou lepenku, kapesní nožík a nůžky (kdybyste se v panice potřebovali dostat do zapečetěné krabice) a případně nějaký provázek (skvěle poslouží i bindry nebo ohebné drátky). Jako voják rozložte veškerý svůj arzenál. Nádech, výdech. Do stěhovací bitvy teď půjdete s mnohem větší odvahou.

Pozor na váhu

Možná, že se budete radovat jako malé děcko, když se vám do jedné krabice podaří nasoukat celou vaši sbírku knih od Stephena Kinga. Jenže byste měli brát na vědomí, že krabice nejspíš ponesete vy (pokud jste si tedy nezařídili stěhovací službu a i tak byste měli pamatovat na druhé). Ideálně se pokuste vejít do 25 kilogramů. Radši jít dvakrát a obětovat více krabic za pár korun než obětovat cennou nálož valící se ze schodů z protrženého dna.

Těžší věci dospod

Zřejmě by vás nenapadlo zaházet vaši nejmilejší sadu čajových hrníčků historickými encyklopediemi o tisíci stranách. Ale i na takové věci se mnohdy v presu zapomíná. Drobnější a křehčí předměty pak raději pojistěte bublinkovou fólií nebo papírem. Šroubky a podobné ostré mršky zabalte, aby nic nepoškrábaly. To, co se hýbe, přilepte na místo izolepou.

Zacpěte mezery

Pokud máte mezi cennostmi umístěných v krabicích nějaké mezírky a třeba vám zrovna došla spásná bublinková fólie, ucpěte škvírky šátky, stočenými ponožkami nebo malými polštářky. Váš jednooký plyšový medvídek z dětství tak může chránit partnerův památný popelník.

Krabice do krabic

Opět připomínáme, že krabicemi není radno šetřit – poděkujete nám za to při vybalování. Místo toho, abyste nakupili obrovitánskou krabici stovkou malých předmětů, rozdělte věci ještě do několika malých krabiček a ty vložte do jedné velké. Oddělíte uchošťoury od bitů do vrtačky, popíšete jednotlivé skupiny zvlášť a potom jen na velkou krabici napíšete spojení jako drogerie, garáž-skříňka nebo police-obývák.

Pište si seznam

Pamatujete, jak vám maminky sepisovaly veškeré zabalené věci do školy v přírodě a list pak založili do kapsy vašeho napěchovaného kufříku? Režírujte své stěhování stejným způsobem a mějte přehled o všem, co se převáží a může se případně na cestě za lepším domovem ztratit.

Komandujte

Jakýkoli úspěšný projekt potřebuje své role. Ani stěhování snů se neobejde bez povolaných osob s tíhou konkrétních poslání na svých bedrech. Pošlete dceru do koupelny, syna do pracovny, muže pověřte balením elektroniky. Rozdělení úkolů pomůže proces zrychlit, navíc i ty si můžete sepsat na váš „to do“ seznam.

Vyhazujte předem

Pokud v ruce držíte předmět, který jste ze skříně za celý svůj dosavadní pobyt nevyndali, určitě jej nepoužijete ani po stěhování. Jestli si nejste jistí, zda skutečně dotyčnou věc vyhodit či ne, nenechávejte rozhodnutí na nové bydlení. Čím méně toho povezete, tím lépe pro vaše záda. Neschovávejte hlouposti a berte tento konec jako váš nový začátek. 

 

Máte i vy své rady pro pohodovější balení? Podělte se o ně a možná společně vymýtíme všechen ten stres a strach provázející stěhování.

 

Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Rád se s Vámi sejdu u kávy.

 

zdroj: chytry-web-maklere.cz

Kontakt

reality KRAB s.r.o.

 

tel:

email:

fb:

skype:

web:

 

IČO:

DIČ:

+420 607 969 531

info@realityKRAB.cz

reality KRAB s.r.o. 

reality KRAB - Bohumír Kraus

www.realityKRAB.cz

 

064 75 663

nejsme plátci DPH 

 

Newsletter

Kde jsme