user_mobilelogo

14. 08. 2015

Na kom stojí váš nový dům?

 

Stavba domu je jedním ze splněných životních snů. Jakýsi mezník. Záležitost, která málokoho potká víckrát v životě. Stres a radost zároveň. Pokud zrovna nejste extrémně talentovaní a nepředstavujete jakýsi prototyp renesančního člověka, který umí všechno (a nejlíp), budete potřebovat oporu zkušeného týmu plného ještě zkušenějších pracovníků.

Celý projekt stavby většinou stojí na síti profesionálů. A některé budete nutně potřebovat i vy, pokud zrovna nechcete, aby se vám vaše vysněné království sesypalo na hlavu jako domeček z karet. Pak jsou tu tací, o nichž ani nevíte, že je potřebujete, ale určitě mají s vaším zámkem něco společného. Kdo všechno má co do činění s realizací stavby nového domova?

Co nebo kdo je realitní developer?

Tato osoba stojí na samém začátku budování. Developer neustále hledá volné pozemky, které jsou vhodné pro nový domov či sousedství, ať už jde o otevřené pole, zalesněnou plochu nebo hornatou oblast s dech beroucím výhledem. Jakožto znalec vybraných oblastí posléze vytvoří celkový plán pro komunitu a navrhne, jaké typy domů by se v dané lokalitě měly vystavět. Jak velké baráčky zde mohou stát? Kolik jsou lidé ochotni za bydlení na tomto místě zaplatit? Jde o lukrativní oblast pro zbohatlíky? Na vše odpoví, teprve poté přichází na řadu další machři.

Prodejní konzultant

Jako kupující budete chtít vědět vše o oblasti, kam se plánujete nakvartýrovat. Odpovědnost prodejního konzultanta je znát danou komunitu a její okolí. Má zmapované školy, obchody a další služby. Navíc jakožto svědek mnoha staveb vám zodpoví jakékoli dotazy ohledně budování nového bydlení. Jaké jsou standardy a moderní trendy? Na co si dát pozor a co předem naplánovat? A koho vůbec najmout?

Váš osobní Jan Kaplický

Že nejste tak úplně přes rýsování? Nechte to na architektovi. Zde se můžete vyřádit dle svých představ a nadiktovat najatému návrháři, aby vám zhotovil kuchyň snů spojenou s jídelnou, která bude prosvětlena řadou francouzských oken. Ať už si vymyslíte ložnici jako pro krále či skromný pokojík, architekt přenese vaše výmysly na papír (a třeba i ta chapadla). Možná všem těm klikyhákům nebudete dokonale rozumět, váš tým si ale všechna přání předá tak, jak vyšla z vašich úst. A když ne, vždycky můžete udělat menší bububu. Jste zákazník, máte na to právo. A jak už jsme zmínili – stavíte jednou za život.

Ideální stavební firma aneb ať to za to stojí!

Klíčová parta celého procesu. Stavitelská firma rozhodne o tom, zda vám nové bydlení spadne na hlavu či nikoli.  Zajistí a provede zhotovení jakéhokoli komponentu či systému ve vašem domě. Proto je výběr oslovené společnosti klíčovým rozhodnutím. Neuspěchejte to. Rozmýšlejte. Zkoumejte. S kým budete chtít poklábosit, až se přijdete podívat na proces výstavby? Vybírejte sympaťáky. J

Pozor na stavební dozor

Samozřejmě se název pozic mění od jedné stavitelské firmy k druhé, ale většina oslovených společností má konkrétního člověka, který funguje jako projektový manažer celé události. Stavební dozorce představuje jakousi spojku mezi všemi předchozími osobami. Zajišťuje koordinaci zadaných úkolů a přesvědčuje se, aby vše plynulo podle architektových návrhů. Takže v podstatě řve místo vás na ty, kteří třeba zrovna rozbili tabuli skla do těch vašich vymodlených francouzských oken. Práce snů.

 

Najmout si můžete i další borce, kteří vaše sny vyplní do posledního puntíku. Jaké pozice jsou podle vás dále důležité při výstavbě domu? Kdo zachránil cihly vám? laughing

 

Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Rád se s Vámi sejdu u kávy.

 

zdroj: chytry-web-maklere.cz

Kontakt

reality KRAB s.r.o.

 

tel:

email:

fb:

skype:

web:

 

IČO:

DIČ:

+420 607 969 531

info@realityKRAB.cz

reality KRAB s.r.o. 

reality KRAB - Bohumír Kraus

www.realityKRAB.cz

 

064 75 663

nejsme plátci DPH 

 

Newsletter

Kde jsme